:)

Rabu, 30 Jun 2010

lucky draw by Shasha:)


lucky draw by shashabee :)

kena tag 2 org:

so. kpd yg nak join @ nk tahu syarat2 tekan kt "sini"
http://www.cute-smiley.com

Selasa, 29 Jun 2010

R.I.P:)

Winter sonata actor found dead in apparent suicide

An official with Seoul Metropolitan Police Agency told The Associated Press that Park was found hanging by the electric cord of his mobile phone battery charger. However, police were still trying to determine the exact cause of death, the official said on condition of anonymity, citing department policy.
Park debuted in the late 1990s and starred in the 2002 television drama “Winter Sonata,” which drummed up a following in Japan and Southeast Asia. He held several concerts in Japan and one of his fans was said to be its former first lady Akie Abe.
Yonhap reported no suicide note was found but that Park told his family “I’m sorry. I’m sorry” while massaging his father, who is terminally ill with stomach cancer, early Wednesday.
South Korea has the highest suicide rate among the 30 nations in the Organization for Economic Cooperation and Development and a number of high-profile people have killed themselves in recent years.
Choi Jin-sil, one of South Korea’s most famous actresses, committed suicide two years ago. In March, her younger brother, Choi Jin-young, also an actor, killed himself in Seoul.


p/s:"Like a bird singing in the rain, let grateful memories survive in time 

of sorrow"...RIP Park Yong Ha.:')

spain:)


yeah~..spain menepati ramalan! Berjaya menumpaskan portugal  1-0.Gol tunggal jaringan penyerang David Villa pada minit ke-63 hasil hantaran Inesta sudah cukup untuk memastikan Sepanyol menempah tiket ke pusingan suku akhir
Aku dah ckp hero kalah dulu. hahak :D..
http://www.cute-smiley.com


david villa

Bye2Portugal.
http://www.cute-smiley.com

double meaning :)


hahak.when students forgot to send their assignment!
Pic ni aku dpt kt album mmber aku.
Lecturer dia sungguh berbudi bahasa..!ahaha:D. 
Cara die ckp..mmg boleh buat kita sedar..(sarcastic.)
Memamg lecturer yg baik hati :)wee~
http://www.cute-smiley.com

p/s: so jgn lah lupe buat asgnment..even memenatkan



Ahad, 27 Jun 2010

4th award!!



Yeah! dapat award lagi kali ke empat.Walau agk pinky award ni..adeh! -.-'.bersyukur je lah!..Dengan award yg di beri ni syukur ke hadrat ILahi. Terima kaseh kpd rakan2 keluarga yg byk memberi sokongan sepenuh masa..(O_o"..wait! bace balik..hahak:D..
Dah macam dapat award A.I.M..la pulak!)..salah port lah der!hmmm. 
Macam kuranglah!. hah!   kepada yg pembri award ni cik puterisengal.
Thnks meyh! for the 2nd time..kaw mmg sengal2 manje lah babe!..even kita tak berapa nak kenal..hehe XD.
http://www.cute-smiley.com

time jawab soalan!

1. Suka tak dapat award neyh? Bagi ucapan sikit..
haha..dah bg ucapan kt ats tuh.limited edition meyh!.hahak

2. Bintang tuh cantik tak di mata kamu? suka bintang?
fucking awesome!.nice babe. suke3 ( upin&ipin style) :)

3. Dua blog yg kamu selalu jenguk dan baca entry terbarunya
Oo0o0..Aku bace jew semua entry.Semua blog gua layan der!Tiada diskrminasi :)

Bagi award neyh kepada 3 blogger yg lain yaa.. jangan lupa tau..



p/s: Siapa nak..amik jew lah :D



Sabtu, 26 Jun 2010

pesta muda mudi tua tui :)

Pesta layang-layang 2010





"saya suka main layang-layang"

LENSA BURUK THE CONTEST :)


Byk2 contest yg aku usha.contest cik Ti Anne Mohd Yassin yg attract aq utk join!
 Luya join ye cik Ti Anne..heheXD..(gedik sey kaw..aduh!-.-")..Walau aku tak suka snap picture tp cari2 ade jumpe juge gambar kenangan di Melaka "uvernite" .
 Gadis ni  telah menjadi modelku.kah3.
 Picture  ni ditangkap time subuh.tu yg biru jew.
Gambar ni tak di edit just tambah perkataan je .alam semulajadi..
Lokasi di pantai bersebelahan dengan  Eye on Malaysia. 
Walau gambar yg dipetaruhkan tidaklah secantik cik Ti Anne ..cube jew lah nasib!..Mana tahu terbuka hati cik Ti Anne ni ambil picture ni sebagai pemenang (o0o0..berangan lebih..hehek:D)..

Gambar yang dipertaruhkan :)

Tajuk foto
bulan menjadi saksi "nostalgia" antara kami







Model Telefon Bimbit
sony ericsson w595

Slogan
Saya suka blog Lensa Buruk kerana blog ini penuh dengan kesenian. Reka bentuk blognya walaupun simple tp sangat menarik, bahasa yang digunakan memang boleh menarik perhatian si pembaca dan juga hasil karya cik Ti Anne yg begitu kreatif. Lebih2 lagi saya mempunyai minat dalam fotografi ni.Sekian...


Tag kepada 5 orang kawan yg berbakat:


Tarikh tutup penyertaan pada 1 Ogos 2010
Hadiah bagi Pemenang bertuah : RM30. 00 akan di bank in kan trus ke akaun anda. :)

untuk maklumat lanjut klik sini

Jumaat, 25 Jun 2010

bila otak dah buntu XD..


Hari ni bgn je tidur..dah tak tahu nak buat apa?.boring nye. Hah!!hari ni ade pesta layang-layang kt area rumah aku " pasir gudang". Wah! dah 3 tahun aku tak pergi.Tahun 2007 & 2008 kt hostel..tahun 2009 busy dgn kerja..tahun 2010??cuti sem..haha..ni la mase nya. Tapi time budak2 dulu boleh lah nak "jakun2"..haha. Dah berumur sikit ni mls la plk (tuanya..hehe). Siapa yg tak pernah pergi @  1st time msti agk "jakun" sbb tgk layang2 besar punya. Macam2 ade..mcm astro..hehe:P.


nak pergi sana tu..lambat lg..hmmm.so mari membuang masa bersama 
pakcik "google"..haha:D.


Walau nampak kebodohan..tp kalau dah busan benda bodoh mcm ni pun jadi seronok..hehe XD..
Try lah..konon2 mcm berada kat bulan gitu..haha!





buat logo sendiri..
Yang ni.. bukan pakcik google je..pakcik yahoo pon join..meriah nya..haha
mengeratkan silaturahim
Bila lagi nak nmpk kita berkumpulkan..hehe.(adeh mereng ka? -.-")

google in 1986

Atuk "google" pun ada
Org lama dah turun. 
Otai katakan byk lah story nnt..haha
Atuk ni mmg nmpk sgt keuzurannya
Beliau ni membawa cucunya skali..
Bagus lah atuk ni..al maklum lah..generasi skrg ni kan kdg2 tak kenal saudara sendiri!hehe:D


google in 2084
cucu tok "google"

Amacam bergaya tak?
Sebenarnya byk lg saudara mara mereka..tp ni jew la yg sempat bergambar..haha
Dah habis beramah-mesra dgn keluarga "google"

Aku jumpe pula dgn peter answer
Wah!ingat peter porno.. rupa2nya bukan
Tp dia ckp ada bau2 kambing la..hahaha
PELUANG KEEMASAN!!
Disebabkan peterporno tu tak nak jwab soalan aku about story yg tgh hot skrg kt bumi diduduki...
Terpaksalah tanya peter answer ni..


aik!panas nmpk..haha..
eleh..maklumlah aku mana lyn sgt story2 pasal benda2 mcm tu..
sorrylah peter answer aku saja nak tanya sih..hehe:D
adeh kamu.. chill yaa!
ok lah peteranswer nak tutup sory lah..nak out nk bersiap sedia nke pesta muda mudi..
.kimsalam kt  google's family tuh..jgn lupa juga kt pakcik yahoo juge.okies..babai.:)



p/s: segala kejadian yg berlaku di ats muka bumi ni adalah utk sementara waktu sahaja..di akhirat sana lah tempat utk selama2 nya..pesanan khidmat masyarakat itu td d'taja oleh luya co&uk..XD..

painting da' rainbow xD


tgh usha2 nmpk  blog  Nini D. wah! baik hati cik nini d ni .Tengok syarat pun senang...apa lagi join je la..hehe xD. Lagi pun tgh busan..mlm2 ni kan..so korang tak nak join k?..cuba nasib..!mana lah tahu rezeki..
10 hadiah misteri menanti kengkawan semua..
Jadi..untuk menyertainye senang saje...:)


1.  Jadi follower blog cik Nini D nih
2.  Buat simple entry berkenaan giveaway teman nih yang bertajuk : PAINTING DA'   RAINBOW
3.  Upload banner kat entry & sidebar & link kan kat entry nih
4.  Tulis komen " SAYA DAH JOIN " , tinggalkan link dan email untuk memudahkan pemberian hadiah giveaway teman nih nanti ye..

Jadi,..teman ucapkan semoga berjaya pada semua peserta!! 

Siapa yg berminat klik  sini

selipar jepun pink give away:)

  

selipar jepun pink giveaway:)
by

berminat klik "sini"



**penyertaan hanya sampai 30 june 2010...
undian akan dibuat pada 1 julai 2010 xD

Khamis, 24 Jun 2010

outdoor activity :)


Ekspedisi Pendakian Gunung Kajang & Penghayatan Keindahan Alam di Pulau Tioman merupakan ini terbuka kepada semua penggemar-penggemar kembara dan rekreasi di Malaysia. 

Anda dijemput untuk menyertai satu program pendakian gunung dan penghayatan keindahan alam di Pulau Tioman. Antara aktiviti yang bakal dijalani oleh peserta semasa program nie adalah seperti berikut :


PENGISIAN PROGRAM:

TARIKH MASA PERKARA

30 julai. 2010 08.30 pg Berkumpul di Malacca Central
09.00 pg Ucapan Perasmian oleh Pengarah S.O.S.E.
09.15 pg Bertolak ke Mersing, Johor
12.00 tghari Tiba di Mersing/ Makan Tengahari (Sendiri)
01.00 ptg Solat Jumaat di masjid yang berdekatan
02.00 ptg Bertolak ke Jeti Mersing
02.30 ptg Berkumpul di Jeti Mersing
03.00 ptg Bertolak dengan feri dari Jeti Mersing ke
Jeti Kg. Genting
04.30 ptg Tiba di Pulau Tioman
04.45 ptg Berkumpul di Jeti Kg. Genting
05.00 ptg Makan malam ( Sendiri )
05.30 ptg Bertolak ke Tioman Rock Beach Resort
06.00 ptg Tiba/Berkumpul di Campsite di hadapan resort
06.15 ptg Pengurusan diri
06.30 ptg Sesi taklimat oleh pihak resort & penganjur
07.00 ptg Penyelenggaraan khemah
08.00 mlm Pengurusan diri
09.00 mlm Aktiviti bebas
10.00 mlm Salam Perkenalan
11.00 mlm Fire camp
12.00 mlm Pengurusan diri

31 julai. 2010 06.00 pg Pengurusan diri
07.00 pg Senaman pagi dan sarapan (Packej)
08.00 pg Trekking ke Kg. Paya
10.00 pg Hiking ke Puncak Gunung Kajang
03.00 ptg Pengurusan diri
& Makan tengahari (Pack Pakej)
03.15 ptg Turun ke Kaki Gunung Kajang
08.00 mlm Berkumpul di Kaki Gunung Kajang
08.30 mlm Trekking dari Kg. Paya ke
Tioman Rock Beach Resort
10.30 mlm Berkumpul di Tioman Rock Beach Resort
11.00 mlm Pengurusan diri
12.00 mlm Makan malam & BBQ (Packej)
12.30 pg Malam Citra Warna
01.30 pg Pengurusan diri

1 Ogos. 2010 06.00 pg Pengurusan diri,
07.00 pg Senaman pagi & sarapan pagi (Packej)
07.30 pg Berkumpul di Tioman Rock Beach Resort
08.00 pg Bertolak ke Pulau Rengis (menaiki)
08.30 pg Snorkeling di Pulau Rengis (melihat coral & ikan)
11.00 pg Berkumpul & bertolak ke Jeti Kampung Genting
11.30 pg Bertolak ke Air Terjun Gunung Kajang
(bawa pakaian mandi)
12.00 tghari Bermandi manda di Air Terjun Gunung Kajang
02.00 ptg Berkumpul di Air Terjun Gunung Kajang
02.30 ptg Bergerak ke kawasan
Tioman Rock Beach Resort
03.00 ptg Pengurusan diri & Penyelenggaraan Khemah
03.30 ptg Makan Tengahari & Sesi Fotoshot (Packej)
03.45 ptg Majlis penutup daripada
pihak resort & penganjur
04.15 ptg Bertolak ke Jeti Kampung Genting
04.20 ptg Berkumpul di Jeti Kampung Genting
04.30 ptg Bertolak ke Jeti Mersing
06.00 ptg Tiba di Jeti Mersing
06.10 ptg Berkumpul di Jeti Mersing
06.15 ptg Membeli Belah di Mersing
07.00 mlm Makan malam ( Seafood ) [Packej]
08.30 mlm Bertolak ke Malacca Cental
10.00 mlm Tiba di Malacca Central
10.30 mlm Bersurai


Pembayaran :
- Bayaran sebanyak RM230.00 seorang (meliputi keseluruhan pakej)
- Bayaran pendahuluan sebanyak RM100.00 hendaklah terlebih dahulu diserahkan bersama borang penyertaan harus dibuat sebelum 20 Julai 2010 bagi tujuan pengurusan insurans, tiket -tiket pengangkutan, kelengkapan perkhemahan.




p/s:kalau berminat roger2 k..

NisaChoc Giveaway:)

hey gang!watch out this!
ChocolateChocolateChocolate
nyum3..
siapa suka coklat put up your hand!..hehe
so klau nak join k..mana tahu rezeki!:D
if u want join this 


4 Easy Steps:




~be NisaChoc follower~
~Post about this Giveaway on your blog and and link this post~
 ~Add link http://nisachoc.blogspot.com on your blog list~
~Leave your URL link and comment on this post~


Gift:
Love Box - Praline Chocolate with filling ( 8 cavities)


kenapakah? :)

HAI GENG!

..beberapa hari2  yg lepas bru keluar result tawaran ke ipt. Congrats kpd abang2..kakak2 yg dapat (wah!mudanye aku..hehe). ok2 back to the topic..td mase tgh blog catwalking tiba2 ternampak lah blogger2 yg bakal melanjutkan pelajaran mereka ke ipt beserta entry mereka yg sadis T.T dan almost said "tuk kali terakhir". Agak sadis lah sebab tuk kali terakhir..haish!bkn tuk kali terakhir..Untuk sementara waktu lah..(eleh nnt kt sana online juga ..mcm tuan punya blog ni..hehe).Chill la..korang kat sana pun bukan sepenuh masa nak study mesti lah ada masa nak online. Tetapi kena pandai lah susun masa..jgn lah nak online saja..(ingat tu!). Ada juga yg sedih..ishh ape la !kena lah gembira :)..mmg la sedih bila nk berjauhan dgn keluarga tp bila dah smpai sana boleh buat korang terlalu "enjoy" sampai korang lupa diri..lupa nak study..lupa tujuan !(yg ckp ni pun sama). So that..korang kenalah berhati2 okies. Aku suka baca entry blogger yg tgh prepair brg utk ke ipt. (teringat zaman dulu kala..haha). Mcm2 nak di bawa..ada yg bawa sampai 3 bag..giler ah!..asl tak bungkus je almari tuh..hehe:D.Tak pe2.. semangat tu yang penting!chaiyok2!!(aku pulak yg over).haha. Gud luck wey!!..kalau free jenguk2 lah aku kt sini!!..hehe.Ok lah mata dah ngntuk..otak dah buntu!so smpai sini saja lah. Act..nak wish gud luck je!!hehe..

P/S: you can do it!

contest bergaya dengan baju :)



contest ni..cik candy dandy yang buat..:)..mmg cute cik candy dandy ni..watcha!.
( kaki kipas )..haha:D

tgh2 blogwalking..aku ter "excited" kt 1 contest ni. Bergaya dengan baju.!!.so aku cuba jew lah dengan nasib yang tak seberapa nak malang ni..hehe:D.walau tade org nak invite...luya join this contest ya!!

"gun ju pe nyu"

lee min ho versi msia

ni pic mmbe "sazlee"nama nya.rmai org ckp dia mcm lee min ho.wat eva lah.!haha
haha:D.tamak!..tak apa lah..org cakap kalau kita buat sesuatu biarlah bersungguh2..so aku pun bg la dua picture..hehe:).pic ni aku yg snap sbb tu ada kat aku..wee~

siapa yang nak join tarikh tutup  3 JULAI 2010 !!















Syarat-syaratnya ialah :

1. Para blogger yang tinggal di Malaysia sahaja boleh join ini contest ! Lelaki dan perempuan !
2. Buat entri yang bertajuk Contest Bergaya Dengan Baju. (ikut suka nak cerita pasal gambar .atau tak)
3. Letakkan banner kat atas tu dekat sidebar blog korang.
4. Link kan terus ke Contest ini.
5. Ikut suka korang nak jadi follower ke tak. Tidak diwajibkan pun.
6. Lepas dah buat entry. Post kan link entry korang tu dekat komen bawah ni ea.
7. Akan ada dua hadiah satu bahagian lelaki satu bahagian perempuan. Adil bukan....
8. Akan dinilai oleh Encik Megat a.k.a bapak saya !
9. Hadiah misteri tetapi berkaitan dengan contest ini.
10. Tertib.......

3rd award :)

hari ini walaupun mcm malang..tp ada juga kegembiraan.yeaa!!.Dapat award lagi.Thanxs MISZ_NIERAH..!!,,tak tahu nak ckp apa:).Yang boleh aku ckp " terima kaseh " :)



1. Suka melukis tak?
melukis?? haha..suke3

2. Bosan, bosan suka buat apa?
update blog . tidur . hang out . chatting

3. Kenapa siput babi berjalan lambat?
adeh!-.-"..jap2 nk tanya cik siput..

4. Cute tak orang yang bagi award ni?
cute meyh..bertambah2 cute dia sbb bagi award ni.hehe

5. 5 orang penerima award dan tag seterusnya :
mcm biasa ! roger2 kt chatbox dia saja.

p/s : sorry gang jgn marah ye..cheers :)